headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Bijzondere ontmoetingen in Bardia

Pokhara – Lumbini – Bardia National Park - Kathmandu

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 595,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Als je op zoek bent naar iets speciaals, bezoek dan zeker het zuidwesten van Nepal. Hier ligt het unieke Royal Bardia National Park, een beetje afgelegen en daardoor rustig en schitterend natuurgebied met dieren als wilde olifanten, tijgers, neushoorns, herten en krokodillen. Uniek voor dit afgelegen park zijn de rivierdolfijnen!

 

Je reist vanuit Pokhara per privé-auto, eerst naar het bijzondere pelgrimsoord Lumbini waar je een nacht slaapt, daarna reis je door naar Bardia. Vanuit de lodge in Bardia kun je verschillende activiteiten ondernemen in het park. Ga per jeep, op een olifant of te voet het park in op zoek naar de Bengaalse tijger! Of geniet ’s avonds bij het kampvuur naar de geluiden van de jungle.


Dag 1: van Pokhara naar Lumbini per privé-auto
Dag 2: van Lumbini naar Bardia per privé-auto
Dag 3: vrije dag in Bardia
Dag 4: vrije dag in Bardia
Dag 5: transfer, binnenlandse vlucht naar Kathmandu, transfer en einde bouwsteen.

Prijs € 595,- p.p.

Inbegrepen: vervoer en transfers zoals beschreven in het programma, 4 hotelovernachtingen op basis van logies, binnenlandse vlucht Bardia (vliegveld Nepalgunj) naar Kathmandu, lokale vertrekbelasting.

 

Niet inbegrepen: entreegelden (ca. Rs 500 per dag), excursies, maaltijden en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: gehele jaar

 

Reiscode: NPJ020


Suggesties:
het is ook mogelijk de bouwsteen om te draaien. Je vliegt dan vanuit Kathmandu naar Bardia en na het bezoek aan Bardia reis je met de auto via Lumbini naar Pokhara.

Tijdens je bezoek aan  Bardia verblijf je in de gezellige Rhino Lodge, vlakbij de ingang van het Bardia Nationaal Park. De lodge ligt in een prachtige eigen tuin vol bomen, bloemen en planten, en heeft een gezellig restaurant & bar. Je kamer in een cottage is comfortabel ingericht, met eigen badkamer, airco en een eigen terras met zitje.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Nepal.

Dag 1: van Pokhara naar Lumbini per privé-auto
De chauffeur komt je ophalen bij je hotel in Pokhara, en zodra je er klaar voor bent vertrekken jullie voor het eerste gedeelte van deze bouwsteen: de rit naar Lumbini, een heilige plaats want hier is Siddhartha Gautama geboren. Dat was het begin van het boeddhisme, en dus is Lumbini nu nog steeds een belangrijk pelgrimsoord! In het gezellige kleine, oude centrum zie je pelgrims uit verschillende boeddhistische landen lopen.

Dag 2: van Lumbini naar Bardia per privé-auto
Na het ontbijt ga je weer verder op pad, nu het laatste stuk rijden naar Bardia National Park. Je komt hier in de loop van de dag aan, en je kunt helemaal zelf je programma ter plaatse bepalen. Je kunt vanmiddag natuurlijk even relaxen op je eigen terrasje, of wie weet boek je voor vandaag nog een wandeltocht?

 

Dag 3 & 4: vrije dagen in Bardia
Deze dagen heb je geheel naar inzicht te besteden. Je bepaalt dus zelf wat je gaat doen en wanneer. De mogelijkheden zijn talrijk: je kunt een Tiger Tracking Trip maken, volgens de laatste telling leven er nog 22 Bengaalse Tijgers in het park! Ook kun je gaan vissen, varen op de rivier, urenlang wandelen door de jungle en natuurlijk zijn er ook nachtwandelingen voor wie niet bang is in het donker!

 

De ervaren gidsen nemen je graag mee op pad en vertellen enthousiast alles over het park en haar dieren. Een indicatie van de prijzen is op aanvraag beschikbaar bij onze landenspecialisten.

Dag 5: transfer naar luchthaven, binnenlandse vlucht naar Kathmandu, transfer en einde bouwsteen.
Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht, en dan volgt de korte binnenlandse vlucht naar Kathmandu. In Kathmandu word je netjes opgewacht en naar een hotel in Kathmandu gebracht. Natuurlijk kunnen we de aansluitende overnachting in Kathmandu voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs € 595,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 7 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider