headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Jomsom Trail

Pokhara – Nayapul – Tikhedhunga – Ghorepani – Tatopani – Kalopani – Marpha – Kagbeni Muktinath – Jomsom - Pokhara

9 dagen, 8 nachten

Prijs € 525,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

De Jomsom Trail is het derde en mooiste stuk van de Annapurna Circuit, ideaal als je de unieke sfeer van het Annapurna gebergte wilt proeven, maar niet drie hele weken wilt lopen. De route volgt de Kali Gandaki vallei tussen de pieken van de Annapurna en de Dhaulagiri door, en eindigt noordelijk hoog op het droge, woestijnachtige Tibetaanse plateau. Hier bezoek je ook de heilige tempel van Muktinath, het hoogstgelegen pelgrimsoord voor Boeddhisten en Hindoes.

 

De terugreis naar Pokhara wordt per vliegtuig afgelegd, een korte maar meestal prachtige mountainflight!


Dag 1: perbus van Pokhara naar Nayapul, start trek naar Tikhedhunga (op 1577 m.)

Dag 2: trekking, van Tikhedhunga naar Ghorepani (op 2850 m.)

Dag 3: ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani naar Tatopani (op 1180 m.)

Dag 4: trekking, door de Kali Gandaki kloof naar Kalopani (op 2560 m.)

Dag 5: trekking, van Kalopani naar Marpha (op 2680 m.)

Dag 6: trekking, van Marpha naar Kagbeni (op 2810 m.)

Dag 7: trekking, van Kagbeni naar Muktinath (op 3710 m.)

Dag 8: in de ochtend bezoek klooster, ’s middags terug naar Jomsom (op 2715 m.)

Dag 9: vlucht naar Pokhara, transfer naar hotel, einde trekking

Prijs € 525,- p.p.

Inbegrepen: gids, dragers, overnachtingen in teahouses inclusief ontbijt, vervoer per openbare bus van Pokhara naar Nayapul, vlucht van Jomsom terug naar Pokhara,  transfer naar je hotel in Pokhara, Annapurna Conservation Area Entry Permit (23 usd) en TIMS Trekking Permit (20 usd).

 

Niet inbegrepen: fooien, slaapzak/lakenzak, overige maaltijden en 4 pasfoto’s voor TIMS.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: gehele jaar

 

Reiscode: NPT040

 

Niveau: licht tot medium, lees ook onze informatie over de trekkings in Nepal.

Tijdens deze teahouse-trekking overnacht je in teahouses. Dit zijn eenvoudige huisjes, soms blokhutten met slechts enkele kamers, waar je overnacht bij een lokale familie, óf eenvoudige guesthouses, waar je vaak de sanitaire voorzieningen (toilet en douche) deelt met meerdere personen. Heel soms zijn er slaapzalen, waar je met meerdere mensen in grote kamer slaapt. Er is vaak wel stromend water, maar warm water kunnen we niet altijd garanderen!

 

Het zijn ideale ontmoetingsplaatsen met andere reizigers, iedereen heeft de hele dag gelopen en er hangt vaak een ongedwongen sfeer van saamhorigheid, avontuur en voldane vermoeidheid! In de teahouses kun je voor een paar euro een prima lokale (en meestal ook westerse) maaltijd krijgen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Nepal.

Dag 1: per bus van Pokhara naar Nayapul, start trek naar Tikhedhunga (op 1577 m.)
In je hotel maak je eerst kennis met de gids en de dragers, en samen stappen jullie op de openbare bus naar Nayapul, een rit van ruim een uur. Vanuit Nayapul begint de trekking, eerst naar Birethanti op 1065 m hoogte,  een levendige bergplaatsje aan de Modi River. Vanaf hier loop je in zo’n 4 uur naar Tikhedhunga, door bamboebossen, langs watervallen en grazende koeien. Tikhedhunga is een rustige gemeenschap aan een rivier, met wat winkeltjes en een hele vriendelijke, nieuwsgierige lokale bevolking! Je slaapt hier vanavond in een lokaal teahouse.


Dag 2: trekking, van Tikhedhunga naar Ghorepani (op 2850 m.)
Na het ontbijt ga je weer op pad. Zorg dat je voldoende brandstof tot je genomen hebt, want vandaag wordt een echte klimdag! Eerst klim je naar Ulleri, een flinke plaats op 2070 m hoogte. Daarna gaat het pad iets minder steil omhoog, door eikenbossen en tussen de rododendrons wandel je naar Banthanti op 2250 meter, en daarna door naar Nangethanti op 2460 meter. Er is voldoende tijd om te stoppen wanneer je dat wilt en natuurlijk wil je foto’s maken van de lokale bevolking, de dorpjes en de prachtige besneeuwde bergtoppen die je in de verte ziet!

 

Het laatste stuk klim je naar 2850 meter hoogte en kom je aan in Ghorepani, een gezellig dorpje met een echte internationale ‘bergbeklimmers’-sfeer. Je kunt hier nog wat rondwandelen en bijvoorbeeld een drankje drinken met andere travellers uit ‘wie weet waarvandaan’? Maar maak het niet te laat, want morgen moet je vroeg opstaan! Je slaapt vanavond in een teahouse in Ghorepani.

 

Dag 3: ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani naar Tatopani (op 1180 m.)
Vandaag word je heel vroeg gewekt en begin je nog in het donker aan de wandeling van een uur naar Poon Hill. Vanaf dit prachtige uitzichtpunt zie je de zon opkomen over de Himalaya. Hopelijk is het helder, want dan zie je de Mt. Dhaulagiri, Annapurna South, Fishtail en veel meer. Na dit prachtige moment waarbij je waarschijnlijk heel veel foto’s hebt genomen, ga je terug naar Ghorepani voor het ontbijt. Na het ontbijt gaat de trekking weer verder. Je maakt een lange afdaling van ongeveer 6 uur naar Tatopani. Hier kun je genieten van de warmwaterbronnen langs de rivier; Tatopani betekent warm water. Je overnacht hier in een eenvoudig teahouse.

 

Dag 4: trekking, door de Kali Gandakikloof naar Kalopani (op 2560 m.)
Na het ontbijt loop je door de vallei van de Kali Gandaki, volgens de locals de diepste  kloof ter wereld met links en rechts van je de reusachtige bergen Annapurna (8100 m.) en Dhaulagiri (7000 m.). Adembenemend! Vanuit hier klim je iets omhoog naar Dana en daarna door naar Rupse Chhahara (1550 m.) waar je tegen een reusachtige waterval aanloopt. Dit is de plek waar de Rupse rivier van enorme hoogte de Kali Gandaki instort. Je wisselt op dit stuk van oever door het oversteken van de rivier over een hangbrug!

 

Na een korte klim passeer je Ghasa (2080 m.) en via Lete kom je dan aan in Kalopani (2560 m.). Hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen Dhaulagiri, Annapurna en de drie Nilgiri toppen. Deze dag loop je ongeveer 5 uur, vanavond slaap je in Kalopani in een teahouse.

 

Dag 5: trekking, van Kalopani naar Marpha (op 2680 m.)

Na het ontbijt loop je eerst een stuk langs de oostkant van de Kali Gandaki rivier naar Larjung, daarna door naar het authentieke Thakali plaatsje Tukuche, een oude rijke handelsplaats langs de oude zoutroute, iets wat je nog terug kunt zien aan de grote huizen met ruime binnenplaatsen. Na de lunch in Takuche loop je door naar Marpha, de appelhoofdstad van Nepal. Het woord Marpha stamt af van Mar (hardwerkend) en pha (mensen), dat komt goed van pas, want appels groeien hier rijkelijk. Het dorpje doet gemoedelijk aan; de stapels brandhout liggen op de daken en de ezels lopen vrolijk door de straten. Je overnacht in een teahouse, en de tocht vandaag duurt ongeveer 5 uur.

 

Dag 6: trekking, van Marpha naar Kagbeni (op 2810 m.)

Vandaag staat eerst Jomson op het programma. Jomson ligt op 2713 meter hoogte en is de hoofdstad van het Mustang district. Het is een levendig plaats met een vliegveld, banken, winkels en veel hotels. Van Jomsom loop je naar Ekley-bhatti en daar vandaan is het een uurtje lopen naar Kagbeni. Deze kleine plaats ligt op de splitsing van de Jhong Khola & the Kali Gandaki rivier. Je vind hier een oud klooster, waarvandaan je een goed uitzicht hebt op de omgeving. Geniet van de omgeving en maak mooie foto’s! Je slaapt in een teahouse. Aan het einde van deze dag heb je ongeveer 5 uur gelopen.

 

Dag 7: trekking, van Kagbeni naar Muktinath (op 3710 m.)

Zorg voor een stevig ontbijt, want de dag begint met een steile klim naar de Jhong Khola vallei om daar het pad naar Muktinath te volgen. Na Khingar op 3200 meter klim je nog 300 meter omhoog tot aan Jarkot Village. Een gemoedelijke plaats met een aardige bevolking. Je herkent de plaats aan het rode klooster wat op de berg is gebouwd. De laatste klim van vandaag brengt je naar Muktinath. Hier kun je uitrusten van de 6 uur durende (klim-)tocht. Morgen heb je nog voldoende tijd om de plaats verder te verkennen, vanmiddag wil je waarschijnlijk uitrusten, wat eten en vanavond lekker slapen.

 

Dag 8: in de ochtend bezoek klooster, ’s middags terug naar Jomsom (op 2715 m.)

In de ochtend bezoek je het klooster van Muktinath. Het dorp is een belangrijk bedevaartsoord; je ziet Tibetaanse handelaren en Sadhus uit het zuiden van India. Volgens hen komen hier de 5 elementen samen waaruit het leven op aarde is opgebouwd; aarde, water, vuur, lucht en ether. In één van de tempels borrelt gas uit een ondergronds beekje, hierdoor brandt er een eeuwige vlam. Hier vinden de mensen heilzame energieën waardoor het een geliefde plek is om te mediteren. Wie weet maakt het bij jou ook wel iets los. Ga op in alles wat je ziet en voelt! In de middag ga je terug naar Jomsom, waar je overnacht in een teahouse.

 

Dag 9: vlucht naar Pokhara, einde trekking

Na een (meestal) prachtige vlucht van slechts 20 minuten land je in de ochtend in Pokhara. Je wordt van het vliegveld naar je hotel gebracht, en daarmee is deze bouwsteen afgelopen. Pokhara is een levendige stad, en na een aantal  dagen in de bergen zul je blij zijn om weer een uitgebriede warme douche te kunnen nemen en misschien een lekker biertje op een gezellig terras? Natuurlijk kunnen we de aansluitende overnachting(en) in Pokhara voor je regelen, de meeste reizigers blijven na een trekking enkele dagen ‘hangen’ in Pokhara!

 

Geef je wensen door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van de aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs € 525,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 7 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider