headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Kathmandu Valley Trek

Kathmandu – Changu Narayana – Nagarkot – Dhulikel – Namobuddha – Kathmandu

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 209,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

De Kathmandu Valley Trek is een populaire trekking in de Kathmandu vallei. Je wordt eerst per auto naar Changu Narayana gebracht, daarna loop je met een gids over de rand van de vallei naar Nagarkot en Dhulikel, onderweg passeer je verschillende Newari dorpen.

 

Op de laatste dag loop je nog tot de boeddhistische tempel van Namobuddha, daarna brengt een chauffeur je via Bhaktapur terug naar Kathmandu. Tijdens deze trekking slaap je onderweg in hotels en zijn alle maaltijden inbegrepen!


Dag 1: van Kathmandu per privé-auto naar Changu Narayana, start trekking naar Nagarkot 
Dag 2: trekking van Nagarkot naar Dhulikel
Dag 3: trekking van Dhulikel naar Namobuddha, ‘s middags per auto naar Kathmandu

 

Prijs € 209,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per privé-auto van Kathmandu naar Changu Narayana, gids, alle maaltijden, drager, overnachting in hotels in Nagarkot & Dhulikel, vervoer per privé-auto van Namobuddha naar Kathmandu.

 

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: september t/m juni

 

Reiscode: NPT100

 

Niveau: licht tot medium, lees ook onze informatie over de trekkings in Nepal.

 

Tijdens deze bouwsteen overnacht je onderweg in hotels in Nagarkot en Dhulikel, beide hotels liggen op de rand van de vallei en hebben een geweldig uitzicht. Het zijn prima middenklasse hotels, en je kamer heeft een eigen badkamer. Je gebruikt zowel je ontbijt als de avondmaaltijden in de hotels, voor de lunch onderweg krijg je een lunchpakket mee.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Nepal.

Dag 1: van Kathmandu per privé-auto naar Changu Narayana, ‘s middags start trekking naar Nagarkot
Na het ontbijt word je opgehaald in je hotel in Kathmandu en reis je per privé-auto in ongeveer anderhalf uur naarChangu Narayana. De weg gaat langzaam omhoog naar de rand van de vallei, onderweg kun je genieten van de prachtige terrasbouw in de Kathmandu vallei. Changu Narayana is de oudste Hindu tempel in Nepal. De tempel ligt op de top van een heuvel en biedt een geweldig uitzicht over Kathmandu, Bhaktapur en de Sakhu vallei.

 

Na een bezoek aan de tempel begint de trekking! Je loopt samen met de gids in ongeveer 4 uur via Telkot naar Nagarkot (op 1560 m.). Vanuit Nagarkot heb je een prachtig uitzicht op de bergtoppen van Drojee Lakpa, Langtang en Ganesh Himal. Je eet en je slaapt in een hotel in Nagarkot.

 

Dag 2: trekking van Nagarkot naar Dhulikel
We raden je aan om vóór het ontbijt naar het dakterras van het hotel te gaan om te genieten van de zonsopkomst in combinatie met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Na het ontbijt  loop je vandaag in ongeveer 6 à 7 uur naar Dhulikel (op 1440 m.). Onderweg passeer je diverse Newari dorpen en mooie terrassen. Natuurlijk kun je af en toe stoppen om te genieten van de omgeving, en van het lunchpakket dat het hotel heeft meegegeven. Dhulikel is een prachtige plaats met sfeervolle kleine straatjes, een leuke lokale markt en steeds zicht op de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.  Je eet en slaapt vanavond in een hotel in Dhulikel.


Dag 3: trekking van Dhulikel naar Namobuddha, in de middag per auto naar Kathmandu
Ook vandaag heb je waarschijnlijk al wat mooie foto’s gemaakt van de opkomende zon en het  Langtang massief, voordat je gaat ontbijten. Je loopt in ongeveer 5 à 6 uur naar Namobuddha. Onderweg loop je door kleine dorpjes en langs prachtige velden waar je de lokale bevolking aan het werk kunt zien. Samen met de gids zoek je een mooie plek uit om je lunchpakket te gebruiken. In Namobuddha bezoek je natuurlijk het boeddhistische klooster, één van de belangrijkste pelgrimsoorden in deze omgeving.

 

Hierna staat de auto met privé-chauffeur weer op je te wachten en word je met de auto in ca. anderhalf uur weer teruggebracht naar Kathmandu, waarbij je onderweg nog een stop maakt in de prachtige Middeleeuwse stad Bhaktapur. Het is ook mogelijk om hier te overnachten, een geweldige ervaring als ’s avonds alle toeristen uit de stad zijn verdwenen! Natuurlijk kunnen we deze extra overnachting in Bhaktapur voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs € 209,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 7 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider