headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Poon Hill Trek

Pokhara – Tikhedhungga – Ghorepani – Tadapani – Ghandruk - Pokhara

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 245,- p.p. teahouse-trek Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Deze zeer populaire trekking laat je in 5 dagen kennis maken met de Annapurna regio; je loopt langs oude dorpjes, door een prachtig natuurgebied, tussen de rododendrons en met steeds schitterende uitzichten op het Himalaya gebergte. Geniet van de besneeuwde bergmassieven en de flora & fauna die je op deze trekking tegen komt.

 

Een ideale trip om kennis te maken met ‘trekking’. De wandelingen zijn niet zwaar maar met onderweg wel af en toe een flinke klim, je hoeft niet geoefend te zijn maar wel fit!


Dag 1: per bus van Pokhara naar Nayapul, start trekking, naar Tikhedhunga (op 1577m.)
Dag 2:
trekking, van Tikhedhunga  naar Ghorepani (op 2850 m.)
Dag 3:
ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani  naar Tadapani (op 2680 m.)
Dag 4:
trekking, van Tadapani naar Ghandruk (op 1940 m.)
Dag 5:
wandeling van Ghandruk naar Nayapul, privé-transfer naar Pokhara, einde trekking

Prijs € 245,- p.p. teahouse-trek

Inbegrepen: gids, dragers, 4 overnachtingen in teahouses inclusief ontbijt, vervoer per openbare bus van Pokhara naar Nayapul op dag 1, privé-transfer van Nayapul naar Pokhara op dag 5, Annapurna Conservation Area Entry Permit (23 usd) en TIMS Trekking Permit (20 usd).

 

Niet inbegrepen: slaapzak/lakenzak, overige maaltijden, 4 pasfoto’s voor TIMS en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.


Periode: september t/m juni. In de zomermaanden is het regenseizoen en kan je hier eigenlijk niet wandelen.

 

Reiscode: NPT020

 

Niveau: licht tot medium, lees ook onze informatie over de trekkings in Nepal.

 

Vervoer: Bij deze bouwsteen reis je op de eerste dag samen met de gids per openbare bus van van Pokhara naar Nayapul, waar de trek begint. Een avontuurlijke rit van ongeveer een uur, waarbij je op een leuke manier kennis maakt met het dagelijkse leven van de mensen in Nepal, waarschijnlijk zit de bus vol met locals. Wij denken dat dit een interessante toevoeging is aan je avontuur in Nepal.

 

Op de terugweg, als je na 5 dagen lopen aankomt in Nayapul, ben je waarschijnlijk moe maar voldaan,  en wil je zo snel mogelijk terug naar Pokhara. Voor díe rit van (ongeveer) anderhalf uur hebben we een privé-transfer voor je geregeld. Als je op dag 1 ook liever een privé-transfer hebt in plaats van de rit per openbare bus, kunnen we dat natuurlijk voor je regelen, de toeslag is € 12,- per persoon.

Tijdens deze teahouse-trek overnacht je in teahouses. Dit zijn eenvoudige huisjes, soms blokhutten met slechts enkele kamers, waar je overnacht bij een lokale familie, óf eenvoudige guesthouses, waar je vaak de sanitaire voorzieningen (toilet en douche) deelt met meerdere personen. Heel soms zijn er slaapzalen, waar je met meerdere mensen in een grote kamer slaapt.

 

Er is vaak wel stromend water, maar warm water kunnen we niet altijd garanderen! Het zijn ideale ontmoetingsplaatsen met andere reizigers, iedereen heeft de hele dag gelopen en er hangt vaak een ongedwongen sfeer van saamhorigheid, avontuur en voldane vermoeidheid! In de teahouses kun je voor een paar euro een prima lokale (en meestal ook westerse) maaltijd krijgen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Nepal.

Dag 1: per bus van Pokhara naar Nayapul, start trek, naar Tikhedhungga (op 1577m).

In je hotel maak je eerst kennis met de gids en de dragers, en samen stap je op de openbare bus naar Nayapul, een rit van ruim een uur. Vanuit Nayapul begint de trekking, eerst naar Birethanti op 1065 m hoogte,  een levendige bergplaatsje aan de Modi River. Vanaf hier loop je in zo’n 4 uur naar Tikhedhungga, door bamboebossen, langs watervallen en grazende koeien. Tikhedhungga is een rustig dorpje aan een rivier, met wat winkeltjes en een hele vriendelijke, nieuwsgierige lokale bevolking! Je slaapt hier vanavond in een lokaal teahouse.

 

Dag 2: trekking, van Tikhedhungga  naar Ghorepani (op 2850 m.)

Na het ontbijt ga je weer op pad. Zorg dat je voldoende brandstof tot je genomen hebt, want vandaag wordt een echte klimdag! Eerst klim je naar Ulleri, een flinke plaats op 2070 m hoogte. Daarna gaat het pad iets minder steil omhoog, door eikenbossen en tussen de rododendrons wandel je naar Banthanti op 2250 meter,en daarna door naar Nangethanti op 2460 meter. Er is voldoende tijd om te stoppen wanneer je dat wilt en natuurlijk kun je foto’s maken van de lokale bevolking, de dorpjes en de prachtige besneeuwde bergtoppen die je in de verte ziet!

 

Het laatste stuk klim je naar 2850 meter hoogte en kom je aan in Ghorepani, een gezellig dorpje met een echte internationale  ‘bergbeklimmers’-sfeer. Je kunt hier nog wat rondwandelen en bijvoorbeeld een drankje drinken met andere travellers uit wie weet waar vandaan? Maar maak het niet te laat, want morgen moet je vroeg opstaan! Je slaapt vanavond in een teahouse in Ghorepani.

 

Dag 3: ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani  naar Tadapani (op 2680 m.)

Vandaag word je heel vroeg gewekt en begin je nog in het donker aan de wandeling van een uur naar Poon Hill. Vanaf dit prachtige uitzichtspunt zie je de zon opkomen over de Himalaya. Hopelijk is het helder, want dan zie je de Mt. Dhaulagiri, Annapurna South, Fishtail en veel meer. Na dit prachtige moment waarbij je waarschijnlijk heel veel foto’s hebt genomen, ga je terug naar Ghorepani voor het ontbijt. Na het ontbijt gaat de trekking weer verder, eerst iets nog iets omhoog, maar langzaam begint het pad te dalen en uiteindelijk loop je vandaag in zo’n 6 uur naar Tadapani, een gezellig trekkers-bergstadje met, bij helder weer, prachtige uitzichten. In Tadapani overnacht je in een eenvoudig teahouse.

 

Dag 4: trekking, van Tadapani naar Ghandruk (op 1940 m)

Met een beetje geluk heb je vanaf je ontbijttafel alweer uitzicht op de Annapurna. Na het inpakken van de spullen begint de trek voor vandaag, het doel is Ghandruk, lokale hoofdstad van de Gurung bevolking. De wandelingen vandaag zijn niet zwaar en grotendeels afdalend, in het totaal loop je vandaag ongeveer 3 uur. Onderweg maak je kennis met de Gurung gemeenschap en loop je langs de vruchtbare velden die hier zorgen voor een relatieve welvaart. Je overnacht in een teahouse in Ghandruk.


Dag 5: wandeling van Ghandruk naar Nayapul, privé-transfer naar
Pokhara, einde trekking
Deze laatste dag van de trekking is geen zware dag, je loopt het laatste stukje helemaal naar beneden naar Nayapul, je zult bij het afdalen merken dat het snel warmer wordt! In Nayapul staat een auto met chauffeur voor je klaar, zodat je makkelijk en snel weer terugreist naar Pokhara, een rit van zo’n anderhalf uur. Pokhara is een levendige stad, en na een aantal  dagen in de bergen zul je blij zijn om weer een warme douche te nemen en misschien een lekker biertje op een gezellig terras?

 

Natuurlijk kunnen we de aansluitende overnachting(en) in Pokhara voor je regelen, de meeste reizigers blijven na een trekking enkele dagen ‘hangen’ in Pokhara! Geef je wensen door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van de aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs € 245,- p.p. teahouse-trek Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 7 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider