headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Royal Trek

Pokhara - Kalikasthan - Syanklung - Chisapani - Pokhara

4 dagen, 3 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Nepal Royal Trek

Nepal Royal Trek: deze Royal Trek is genoemd naar Prins Charles van Engeland. Hij heeft in de jaren ’80 van de vorige eeuw deze tocht gemaakt met zijn gevolg van gasten, sherpa’s en Gurka soldaten. De gids leidt je door kleine dorpjes, langs rijstvelden en over een bergpas met adembenemende uitzichten. Je ziet het Annapurna Massief en de 7000 meter hoge Fishtail. Een prima mogelijkheid om in korte tijd weg te zijn van de bedrijvigheid van Kathmandu!

 

De nachten breng je door in tenten of in eenvoudige teahouses. In dit gebied zijn pas sinds kort teahouses beschikbaar, deze zijn wat eenvoudiger dan in de andere regio’s. De Royal Trek is een relatief lichte trek, met vrij korte dagwandelingen van zo’n 4 tot 5 uur per dag.


Dag 1: transfer van Pokhara naar Bijayapur Khola, start trek, naar Kalikasthan (op 1370 m.)
Dag 2: trekking, van Kalikasthan naar Syanklung (op 1730 m.)
Dag 3: trekking, van Syanklung naar Chisapani (op 1550 m.)
Dag 4: wandeling van Chisapani naar Begnas Tal, transfer naar Pokhara, einde trekking

Prijs vanaf € 169,- p.p. teahouse-trek
Prijs vanaf € 429,- p.p. camping-trek

Inbegrepen: gids, dragers, privé-transfer van Pokhara naar het beginpunt van de trek en privé-transfer terug naar Pokhara, bij de teahouse-trek: overnachtingen in eenvoudige teahouses incl. ontbijt, bij de camping-trek: overnachtingen in tenten, alle maaltijden, gebruik kampeeruitrusting. Op elke trip gaan een gids en  dragers mee, en bij de camping-trek gaat ook een kok mee, die samen zullen zorgen voor de maaltijden en het opzetten van de tenten, zodat je zelf onbezorgd kunt genieten van de omgeving.

 

Niet inbegrepen: fooien, lunch & diner bij teahouse-trek en slaapzak of lakenzak.

 

NB. Voor de Royal Trek is geen permit nodig.

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: september t/m juni, in de zomermaanden is het regenseizoen en kan je hier eigenlijk niet wandelen.

 

Reiscode: NPT010

 

Niveau: licht, lees ook onze informatie over Trekking in Nepal.

Bij deze trekking is er een keuzemogelijkheid voor overnachtingen in een tent (de camping-trek) of in eenvoudige lodges onderweg (de teahouse-trek).

 

Tijdens een camping-trek overnacht je in tenten die door de dragers worden meegenomen, en die onderweg worden opgezet in de buurt van een dorpje of een rivier. Er zijn dus weinig tot geen sanitaire voorzieningen! Op elke trip gaan een gids en  dragers mee, en bij de camping-trek gaat ook een kok mee, die samen zullen zorgen voor de maaltijden en het opzetten van de tenten, zodat je zelf onbezorgd kunt genieten van de omgeving.

 

Tijdens de teahouse-trek overnacht je in eenvoudige teahouses. Dit zijn eenvoudige huisjes, soms blokhutten met slechts enkele kamers, waar je overnacht bij een lokale familie, óf zeer basic guesthouses, waar je vaak de sanitaire voorzieningen (toilet en douche) deelt met meerdere personen. Heel soms zijn er slaapzalen, waar je met meerdere mensen in een grote kamer slaapt. Er is meestal stromend water, maar warm water kunnen we niet altijd garanderen!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Nepal.

Dag 1: transfer van Pokhara naar Bijayapur Khola, start trek, naar Kalikasthan (op 1370 m.)
Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Pokhara, en begin je met een rit van ruim een uur naar  Bijayapur Khola waar de trek zal beginnen. Het eerste uur loop je door rijstvelden, eenmaal de rivier overgestoken begint het pad te klimmen. Je loopt vandaag in het totaal zo’n 4 tot 5 uur, en als je in Kalikasthan aankomt heb je nog tijd om te rusten, of wat rond te wandelen en kijken. Je overnacht in Kalikasthan in een eenvoudig lokaal teahouse, of in een tent.

 

Dag 2: trekking, van Kalikasthan naar Syanklung (op 1730 m.)
Na het ontbijt ga je weer op pad, vandaag loop je de hele dag door verschillende dorpjes. Tijdens het lopen heb je een fantastisch uitzicht op de Annapurna en Lamjung Himal. Ook zie je het dagelijkse leven van de lokale bevolking, en je wandelt langs groene landbouwgronden en door prachtige rododendron bossen. In totaal loop je vandaag ongeveer 5 uur. In de loop van de middag kom je aan in Syanklung voor de overnachting.

 

Dag 3: trekking, van Syanklung naar Chisapani (op 1550 m.)
Ook vandaag wandel je weer door verschillende Gurung dorpjes en maak je uitgebreid kennis met het leven en werken van bewoners van de dorpjes. Onderweg zul je weer veel rododenderons zien. Op zich is het vandaag een lichte wandeling, maar onderweg moet je een keer een stukje afdalen en daarna een paar honderd meter klimmen. Uiteindelijk kom je na zo’n 5 uur lopen (exclusief de pauze) aan in Chisapani, waarvandaan je een prachtig uitzicht over de Himalaya hebt! Je slaapt vanavond in Chisapani.

 

Dag 4: wandeling van Chisapani naar Begnas Tal, transfer naar Pokhara, einde trekking
Op deze laatste dag van de trekking maak je na het ontbijt eerste een kleine afdaling naar Rupatal, dan klim je weer iets naar Sundare Danda en na een kwartiertje wandelen kom je aan in Begnas Tal, vanaf daar is het ruim een half uur terugrijden naar Pokhara. Je wordt weer afgezet bij je hotel voor de komende nacht(en). Pokhara is een levendige stad, en na een aantal  dagen in de bergen zul je blij zijn om weer een warme douche te kunnen nemen en misschien een lekker biertje op een gezellig terras!

 

Natuurlijk kunnen we de aansluitende overnachting(en) in Pokhara voor je regelen, de meeste reizigers verblijven na hun trekking enkele dagen in gezellig Pokhara! Geef je wensen door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van de aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 7 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider