headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Voorbereiding voor je reis

Is je reis naar Nepal geboekt? Dan kan de voorpret beginnen! Naast het lezen van een goede reisgids, en het bekijken van blogs en reisinfo, zijn er ook een aantal écht belangrijke zaken die je moet regelen. Hier geven we je een aantal tips & links ter voorbereiding van je reis:

Nepal visum

 

Visum
Voor Nepal moet je -als Nederlandse reiziger- in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is, en een visum. Dit visum is verplicht, lees de informatie op onze pagina visumaanvraag Nepal. Let op: voor andere nationaliteiten kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn!

 

Trekking permits
Als je bij OutSight een trekking boekt, zijn de kosten voor alle eventueel benodigde permits inbegrepen. We raden je wel aan om vanuit Nederland alvast 4 pasfoto’s mee te nemen voor de permits, de rest wordt ter plaatse geregeld.  Lees ook onze informatie over trekking in Nepal.Inentingen
Inentingen worden wel dringend aangeraden, maar zijn op dit moment niet verplicht. OutSight adviseert je om 6 tot 4 weken voor vertrek contact op te nemen met een instantie voor de meest recente informatie over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen.

Kijk voor informatie en adressen op de website van GGD Reisvaccinaties, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of het LCR: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Een andere -zeer handige- mogelijkheid is de service van Thuisvaccinatie.nl: een arts komt bij je thuis of op kantoor, wanneer het jou uitkomt (dus ook ’s avonds en in het weekend) om advies Thuisvaccinatie Namibiete geven en eventueel direct te vaccineren! De rekening wordt -indien gewenst- naar je zorgverzekering gestuurd. Lees hier meer over Thuisvaccinatie.nl, en bekijk het handige overzicht dat zij geven voor de vaccinaties voor Nepal.

 

Ik ga op reis en neem mee………..
Natuurlijk is het handig als je niets vergeet mee te nemen, maar de inhoud van je rugzak of koffer is voor iedereen anders! Daarom raden we je aan om je persoonlijke paklijst samen te laten stellen via een van de handige online tools: meenemen.nl, ikneemmee.nl of samoon.nl. Je kunt hierop je bestemming en soort reis aangeven, waarna er een paklijst verschijnt.

wat neem ik mee labelVergeet in ieder geval niet het volgende:
-genoeg digitaal geheugen voor je camera (je zult het nodig hebben)!
-extra kopieën van je e-tickets, paspoort en verzekeringspolis (of scan ze in en mail deze naar je e-mailadres zodat je er altijd bij kunt)!
-zonnebrand voor in de bergen (de zon is in de meeste landen veel sterker dan in Nederland, zeker als je op grote hoogte loopt, ook bij bewolking!).
-wat reservespullen, ondergoed en evt. lenzenvloeistof in je handbagage (erg handig bij vertraging of verlies van je koffer/rugzak)!
-kopieën van je reisdocumenten zoals e-tickets, paspoort en visa (of bewaar deze in je eigen mailbox. Je kunt dan altijd en overal uitdraaien maken indien nodig!)

 

 

Leestips
Om alvast in de juiste reis-sfeer te komen en om je voor te bereiden op je reis geven we je hieronder een aantal tips van boeken en goede reisgidsen.

 

Nepal Lonely Planet2Reisgidsen:
Dominicus Reisgids Nepal – Leon Peterse en Joke Petri (ned.)
Insight Guide Nepal – div. schrijvers (ned.)
Nepal Lonely Planet – Stan Armington,  Joe Bindloss,  Bradley Mayhew (eng.)
Trekking in the Nepal Himalaya – Lonely Planet (eng.)

 

Leesboeken:
Shopping for Buddhas – Jeff Greenwald
Leuke verhalen van de auteur die in Kathmandu heeft gewoond.

De perfecte Boeddha –  Jeff Greenwald
Speurtocht naar het perfect boeddhabeeldje in Nepal wordt innerlijke zoektocht.

Hoger dan de Dhaulagiri – Bart Vos
Literair relaas van de Nederlandse klimmer-schrijver Bart Vos.

Huis van ijs – Inez van Dullemen
Reisimpressies India en Nepal.

Voettochten door Nepal  – Hans de Clerq & Mirjam Letsch
Boekje op zakformaat met praktische en toeristische informatie en routebeschrijvingen van 23 dagtochten.

Kumari, mijn dochter uit Nepal –  Trees van Rijsewijk
De schrijfster reist op de fiets door India, Nepal, Tibet en China en ontmoet dan Kumari.

 


Sites:

Nepal.nl    officiële site van de ambassade in Nederland
nepal.startpagina.nl  verzamelpagina met veel links
netherlandsconsulate.org.np het Nederlandse consulaat in Nepal, met veel lokale info!

 

 

 

Contact
close slider