headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Nepal

Voor je reis door Nepal maken we gebruik van verschillende soorten vervoer, waarbij je het openbaar vervoer kunt combineren met een binnenlandse vlucht of vervoer per auto met chauffeur, afhankelijk van de beste mogelijkheden op jouw route! Hieronder een overzicht van de mogelijkheden in Nepal:

 

Privé-auto met chauffeur
Als je houdt van de combinatie ‘comfort, gemak en veel vrijheid’, dan kun je kiezen voor onze bouwstenen per privé-auto met chauffeur. Je kunt heerlijk om je heen kijken (zonder je druk te maken om het chaotische verkeer) de chauffeur vragen om te stoppen wanneer je maar wilt, en ook zelf bepalen hoe laat je wilt vertrekken en hoelang je onderweg wilt genieten van het Nepalese land en natuur. Alle kosten zoals benzine en de overnachtingen & maaltijden voor de chauffeur zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Openbaar vervoer: de bus
Nepal vervoer, greenlinebusAls je graag op eigen houtje het land door wilt reizen, en van tevoren je route wilt vastleggen, dan  zijn onze bouwstenen per bus ideaal! Waar mogelijk boeken we de Greenline bussen, dit zijn comfortabele ‘28 seaters’ met airco aan boord, en onderweg een lunch inclusief. Op bepaalde trajecten waar Greenline niet rijdt, maken we gebruik van een tourist-bus. Nepal vervoer, tourist-bus

 

Dit zijn soortgelijke bussen, met goede stoelen en gereserveerde stoelnummers, maar er is geen airco aan boord en je krijgt geen lunch onderweg!

Het vervoer van en naar het busstation kun je gemakkelijk ter plaatse zelf regelen door een taxi of riksja te nemen.

 

 

 

 

 

Binnenlandse vluchten
Nepal vervoer, binnenlandse vluchtIndien je iets minder tijd hebt, raden we je aan om een binnenlandse vlucht te boeken. De prima, dagelijkse verbindingen tussen de verschillende luchthavens van Nepal kunnen je flink wat reistijd besparen. Daarnaast heb je, als het mooi weer is, prachtig uitzicht op de Himalaya! De meeste plaatsen uit onze bouwstenen zijn te bereiken per binnenlandse vlucht. We bieden vluchten aan naar: Kathmandu, Pokhara, Bharatpur (voor Chitwan nationaal Park), Nepalgunj (voor Bardia Nationaal Park, Jomson en Lukla.

We maken gebruik van verschillende luchtvaartmaatschappijen, de tickets worden geboekt door onze lokale partner. We werken alleen samen met betrouwbare maatschappijen, zoals Buddha Air en Yeti Airlines.

 


Lokaal vervoer
Tijdens een reis door Nepal zul je veel verschillende soorten lokaal vervoer tegenkomen. Voor de kortere afstanden binnen een stad of dorp is het heel eenvoudig om een fietstaxi te nemen. Spreek wel altijd vooraf de prijs af met de chauffeur! In Kathmandu rijden ook moderne taxi’s, die je voor een paar euro de hele stad doorrijden. Spreek ook hier vooraf een prijs af. Vaak is het ook mogelijk in het hotel te vragen of men een taxi kan regelen.
Bij sommige trekkings reis je op de eerste dag samen met de gids per openbare bus naar het beginpunt van de trekking. Het is een ideale manier om echt met de lokale bevolking kennis te maken. Sta er niet van te kijken als iemand je vraagt bij het instappen even te helpen door een baby vast te houden!

 

Tip: het is handig om een visitekaartje van het hotel waar je verblijft, bij je te hebben. Niet iedereen spreekt goed Engels, maar met het kaartje kun je eenvoudig aan de taxichauffeur of de riksjarijder laten zien waar je moet zijn.

Reisvoorstel aanvragen
close slider